Ads 468x60px

luni, 26 iulie 2010

Cel mai mare fluture de pe pamant,componenta ploii si altele.



Multi raman uimiti auzind asa ceva:

In picaturile de ploaie s-au gasit urme de vitamina B 12 si de acid nicotinic.Iar la inaltimi de 6-9 km,traiesc numeroase microorganisme si chiar alge.

Fluturele Attacus atlas,este adesea intilnit in Indonezia.Deschiderea aripilor sale masoara 30 de centimetri,motiv pentru care fluturoiul este adesea confundat cu o pasare.Attacus nu are gura,astfel hranindu-se din grasimea propriului corp si traind doar 4-5 zile. Bastinasii din nordul Australiei consuma carnea unui alt fluture care masoare circa 26 cm.

Au fost inregistrate mai multe cazuri cand a plouat "cu sange",cu "lapte" sau cu altceva.S-a stabilit ca aceasta culoare se datoreaza oxidului de plumb,de culoare rosie-portocalie.Stropii de "lapte" au in componenta sa creta sau lut alb.Datorita vintului frecvente sunt si ploile "cu raci",cu "scrumbii"(Norvegia,Scotia),cu "portocale",cu "grau",cu "painjeni(Danemarca),cu "broaste","alune",etc.

Pe malurile Amazonului,creste o frunza de palmier sub care se pot adaposti 10 oameni,frunza avand o lungime de 22 de metri si o latime de 12 metri

Majoritatea limbilor tind spre formele scurte a cuvintelor.Dar unele cuvinte uimesc prin lungimea lor:Difosfopiridinnucleotidpirofosfataza (36 litere),Gastropiloroduodenojejunostomie(31 litere),Encefalomelopoliradiculonevrita(32 litere),Diclordifeniltriclormetilmetan(30 litere),Electroglotospectrografie(25 litere)

Cea mai mare diferenta intre forma de plural si cea de singular o are substantivul "om"-"oameni"(4 litere)

In Singapore,daca esti prins mestecand guma in public,poti fi amendat cu 6.250 de dolari sau sta in inchisoare timp de un an.
 

Sponsors

Free Web Directory

Blog Archive