Ads 468x60px

joi, 2 septembrie 2010

Metode de tortura medievale(partea 1)

"Taurul Sicilian" a fost inventat in Grecia antica si consta intr-un taur facut din metal care avea o portita in partea laterala. Era folosit atat ca instrument de tortura cat si ca metoda de executie (desi ne indoim ca a scapat cineva cu viata). Condamnatii erau bagati inauntrul constructiei de metal, care era ulterior plasata deasupra unui foc. Metalul se incingea iar persoana dinauntru era efectiv prajita.

Cea mai cunoscuta varianta a acestui instrument de tortura este scaunul care este "captusit" cu tepi de metal, in numar de 500-1500. Victima era legata de maini iar carnea ii era strapunsa de tepi, ocazional fiind impinsa de cei care se ocupau de intregul proces.

"Sfarma capete"

Conceptul era destul de simplu: capul victimei era prins in aparat iar cel care se ocupa de procesul de tortura ii strangea capul infiletand un singur surub. Craniul condamnatului era strans din ce in ce mai mult pana cand dintii erau sfaramati de mandibula iar mai apoi victima suferea de o moarte lenta in dureri groaznice, asta nu inainte ca ochii sa ii iasa din orbite.


Leaganul lui Iuda

Vistima era plasata deasupra unei constructii de mici dimensiuni informa de piramida, iar varful era introdus in vaginul, respectiv anusul persoanei respective. Picioarele condamnatilor erau mai apoi legate impreuna, astfel incat atunci cand erau miscate amandoua durerea era insuportabila. Durata torturii se intindea de la o perioada de cateva ore la cateva zile.
Magarul spaniol

Spaniolii se parea ca aveau o placere sadica in a tortura oamenii iar urmatoarea metoda nu se lasa mai prejos de cele precedente. Victima era plasata in pozitie calare pe un suport in forma unei prisme triunghiulare orientate cu partea ascutita in sus iar de picioare erau atarnate mai apoi greutati pentru ca tortura sa fie completa.
Spargatorul de genunchi
Acest instrument era folosit pentru scoaterea din functie a genunchilor.Uneori folosind si pentru miini si coate.




 

Sponsors

Free Web Directory

Blog Archive